"Mušaraf je bil uradno aretiran v zvezi z umorom Bugtija. Protiteroristično sodišče je zanj odredilo 14 dni preiskovalnega pripora ... V priporu bo ostal v svoji hiši v Islamabadu," je dejal Kasuri.
Mušarafov odvetnik je še dejal, da je policija iz mesta Kveta, prestolnice Balučistana, v četrtek zaslišala nekdanjega pakistanskega voditelja. "Mušaraf bi se moral zglasiti na sodišču v Kveti, a je iz varnostnih razlogov policijska ekipa iz Kvete prišla v Islamabad," je dejal Kasuri.
Kveta je eno najbolj nemirnih pakistanskih mest, ki ga pogosto prizadenejo talibansko in sektaško nasilje ter napadi, povezani z devet let trajajočim separatističnim uporom, pojasnjuje AFP.
Mušaraf, ki je na oblast prišel z vojaškim udarom leta 1999, državo pa je vodil do leta 2008, se je sicer marca letos po štirih letih vrnil iz izgnanstva, da bi sodeloval na volitvah, kar pa mu je višje sodišče prepovedalo.
Proti njemu sicer potekata še dva druga postopka. V prvem je obtožen zlorabe oblasti, zaradi česar je že od 19. aprila v hišnem priporu v Islamabadu, v drugem pa ga dolžijo vpletenosti v umor premierke Benazir Buto leta 2007, še navaja AFP.