Ta naj bi bila bila prisiljena v spolne z Berlusconijem. Želi dva milijona evrov. V t. i. drugem sodnem procesu Ruby so obtoženi televizijec Emilio Fede, političarka Nicole Minetti in televizijski agent Lele Mora. Tožilstvo zanje zahteva sedemletne zaporne in 35.000 evrov denarne kazni. Od trojice pa dva milijona evrov odškodnine terja tudi Fadilova, saj naj bi obtoženi izkoristili njeno finančno stisko in jo prisilili v spolne odnose s takratnim premierom.

Odvetnica modela Danila Di Domenico je pred sodiščem danes poudarila, da je njena stranka zaradi vpletenosti v afero izgubila veliko poslov na televiziji in v modi, saj je povsod poznana le kot "bunga bunga" dekle, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Zato meni, da si zasluži odškodnino.

27-letna Maročanka trdi, da je od Berlusconija prejela 2000 evrov gotovine, potem ko se je večkrat udeležila večernega dogajanja v njegovi vili. Berlusconi naj bi ji tudi obljubil delo na enem od njegovih televizijskih kanalov. "Bila sem zavedena, nimam dela in plačujem zelo visoko najemnino," sedaj pravi Fadilova.

Razsodba v primeru proti trojici, ki naj bi novačila prostitutke za Berlusconija, naj bi bila znana 12. julija.

Že 24. junija pa se bo predvidoma zaključilo sojenje v primeru Ruby proti Berlusconiju, v katerem je nekdanji premier obtožen spolnih odnosov z mladoletno prostitutko in zlorabe položaja. Tožilci zanj zahtevajo šestletno zaporno kazen in dosmrtno prepoved opravljanja javnih funkcij.

Berlusconija je prejšnji mesec sodišče že spoznalo za krivega davčne utaje, a se je na obsodbo pritožil.