Svet

Ni seksal z mladoletno prostitutko?

STA / S.R.
3. 6. 2013, 15.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Obramba nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija je v primeru Ruby zanj danes zahtevala oprostilno sodbo.

Reuters
Je Belusconi imel spolne odnose s takrat mladoletno Ruby ali ne?

"Silvio Berlusconi mora biti oproščen, ker ni zagrešil nobenega zločina," je poudaril odvetnik Niccolo Ghedini. Tožilstvo sicer zahteva šestletno zaporno kazen in dosmrtno prepoved opravljanja javnih funkcij.

V sodnem procesu, ki je trajal več kot dve leti, Berlusconiju sodijo zaradi obtožb, da je imel spolni odnos z Ruby v času, ko je bila stara 17 let, kar sicer oba zanikata. Ob tem naj bi leta 2010 zlorabil uradni položaj, ko je posredoval pri policiji za izpustitev Ruby iz zapora.

Po navedbah Ghedinija je bil Berlusconi zgolj "human", da je dal denar Ruby, kot se glasi vzdevek Maročanke Karime el Mahroug. Ponovil je tudi, da naj bi Berlusconi Ruby iz zapora pomagal, ker mu je lagala, da je sorodnica egiptovskega voditelja Hosnija Mubaraka in se je želel izogniti mednarodnemu škandalu.

Tožilcem in sodnikom je odvetnik še očital, da imajo "predsodke" do njegovega klienta. Berlusconi sam je že večkrat trdil, da so tožilci politični levičarji in da ga želijo odstraniti.

Razsodba naj bi sledila 24. junija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Proces v primeru Ruby pa ne teče le proti Berlusconiju, pač pa tudi proti trem njegovim sodelavcem, ki naj bi novačili ženske za zabave "bunga bunga" v vili nekdanjega italijanskega premiera. V procesu so obtoženi televizijec Emilio Fede, političarka Nicole Minetti in televizijski agent Lele Mora, tožilstvo pa zanje zahteva sedemletne zaporne in 35.000 evrov denarne kazni.