Svet

Že 112 mrtvih v požaru v tovarni perutninskih izdelkov

STA/M.J.
3. 6. 2013, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V požaru v tovarni perutninskih izdelkov na severovzhodu Kitajske je danes umrlo najmanj 112 ljudi.

Reuters (simbolna fotografija)

V času nesreče je bilo v tovarni Baoyuan v kraju Dehui v provinci Jilin več kot 300 delavcev. Reševalci, ki iščejo preživele, ne vedo, koliko ljudi bi bilo lahko še ujetih v objektu.Po navedbah reševalcev so bila vrata klavnice, ko je izbruhnil požar, zaklenjena, a je okoli 100 delavcem uspelo ubežati ognjenim zubljem. Notranjost objekta je precej zapletena, zasilni izhodi pa so ozki, kar je oteževalo reševanje, je poročala kitajska tiskovna agencija Xinhua.

Poleg 112 smrtnih žrtev so našteli tudi najmanj 54 ranjenih.

Po poročanju spletnega portala Baidu gre za najhujši požar na Kitajskem v zadnjem desetletju. Decembra 2000 je v požaru v nakupovalnem središču v Luoyangu v provinci Henan umrlo 309 ljudi.

Vzrok požara še ni znan, je pa državna televizija CCTV poročala, da so priče slišale eksplozije in da naj bi prišlo do uhajanja tekočega amoniaka. Po navedbah CCTV bi požar lahko zanetil kratek stik.

Požar je izbruhnil malo po šesti uri zjutraj po krajevnem času, gasilci pa so se z ognjem borili več kot šest ur. Nad tovarno se je vil gost črn dim.

V tovarni, zgrajeni leta 2009, je zaposlenih 3000 ljudi, na leto pa proizvede 67.000 ton izdelkov iz perutninskega mesa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.