Svet

Panasonic bo odpustil 5000 zaposlenih

STA / S.R.
30. 5. 2013, 13.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Japonski elektronski velikan Panasonic bo zaradi slabih poslovnih rezultatov odpuščal.

Reuters
Slabi rezultati so pripeljali do odpuščanja.

V naslednjih treh letih bodo v oddelku avtomobili in industrijski sistemi ukinili približno 5000 delovnih mest, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Število zaposlenih nameravajo v oddelku, ki proizvaja vse od spominskih čipov do avtomobilskih navigacijskih sistemov, zmanjšati postopno, do marca 2016. V tej diviziji je sicer skupno zaposlenih 111.000 ljudi, so povedali v podjetju.

V zadnjih letih je družba sicer že odpustila 20 odstotkov delavcev, a ker so v preteklem letu zabeležili 754,25 milijarde jenov čiste izgube (5,7 milijarde evrov), odpuščanjem ne bo konca, piše AFP.

Tako kot ključna tekmeca na domačem trgu, Sony in Sharp, je tudi Panasonic utrpel izgube v televizijski diviziji, saj ni cenovno konkurenčen tujim konkurentom, kot je Samsung. Poleg tega pa je izguba tudi posledica nakupa manjšega konkurenčnega podjetja Sanyo.

Odpuščanja v Panasonicu so del širše sanacije elektronske industrije, s katero naj bi rešili japonska podjetja v panogi, ki so zaradi napačnih strateških odločitev prav tako v finančnih težavah, še poroča AFP.