Svet

Trnova pot Nelsona Mandele zajeta v film

STA/M.J.
29. 5. 2013, 05.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Film, posnet po avtobiografiji Nelsona Mandele Dolga pot do svobode, bo novembra prišel v kinematografe po svetu, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili producenti.

Reuters

V filmu "Mandela: Long Walk to Freedom" (Mandela: Dolga pot do svobode) bo znanega borca proti apartheidu upodobil britanski igralec Idris Elba.    Kot je dejal producent filma Anant Singh, so počaščeni, da jim je Mandela podelil filmske pravice. Dodal je, da je Mandela, ko je videl fotografije Elbe v svoji znameniti srajci, povprašal, če je to on.

"Ta potrditev je zadovoljujoča in našemu popotovanju daje smisel," je poudaril Singh, ki je pravice za film dobil leta 1996. V filmu nastopa vrsta lokalnih igralcev, snemali pa so ga na različnih lokacijah v Vzhodni Kaplandiji, kjer se je Mandela rodil, Johannesburgu in Cape Townu.

Knjiga, po kateri so posneli film, je izšla leta 1994 in je bila prevedena v vrsto jezikov, tudi slovenščino. Kot še poudarjajo ustvarjalci, je to edini film, ki sta ga podprla Mandela in fundacija Nelsona Mandele.