V Nemčiji naj bi se odpoklic nanašal na okoli 6000 vozil, njegove razsežnosti zunaj nemških meja pa za zdaj še niso znane. Glede na to, da so začeli prenovljeni razred A te priljubljene nemške avtomobilske znamke višjega razreda prodajati šele sredi septembra lani, je mednarodna dimenzija odpoklica po predvidevanjih tujih tiskovnih agencij omejena.

V Daimlerju pojasnjujejo, da bo pregled delovanja mehanizma zračne blazine trajal okoli 15 minut, morebitno popravilo pa dobre tri ure. Lastniki vozil so bili o odpoklicu že obveščeni in se morajo zglasiti v najbližji servisni delavnici.

Prav novi A razred je skupaj s prenovljenima razredoma E in S eden glavnih adutov velikana iz Stuttgarta v njegovih prizadevanjih, da zmanjša zaostanek za bavarskima tekmecema BMW in Audi, ki sta v zadnjem času po prodajnih rezultatih uspešnejša od njega.

Novica o tokratnem odpoklicu ni prva v zadnjem času. V začetku meseca je moral Daimler po neuspelih varnostnih preizkusih odpoklicati okoli 3500 Mercedesovih lahkih dostavnih vozil Citan.