Svet

Vpoklic - tudi Mercedes ni več to kar je bil

STA/M.J.
28. 5. 2013, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nemški avtomobilski velikan Daimler je zaradi pomislekov glede delovanja mehanizma zračne blazine na sovoznikovi strani odpoklical vozila novega Mercedesovega razreda A, ki so bila izdelana med junijem in decembrom lani.

Arhiv proizvajalca

V Nemčiji naj bi se odpoklic nanašal na okoli 6000 vozil, njegove razsežnosti zunaj nemških meja pa za zdaj še niso znane. Glede na to, da so začeli prenovljeni razred A te priljubljene nemške avtomobilske znamke višjega razreda prodajati šele sredi septembra lani, je mednarodna dimenzija odpoklica po predvidevanjih tujih tiskovnih agencij omejena.

V Daimlerju pojasnjujejo, da bo pregled delovanja mehanizma zračne blazine trajal okoli 15 minut, morebitno popravilo pa dobre tri ure. Lastniki vozil so bili o odpoklicu že obveščeni in se morajo zglasiti v najbližji servisni delavnici.

Prav novi A razred je skupaj s prenovljenima razredoma E in S eden glavnih adutov velikana iz Stuttgarta v njegovih prizadevanjih, da zmanjša zaostanek za bavarskima tekmecema BMW in Audi, ki sta v zadnjem času po prodajnih rezultatih uspešnejša od njega.

Novica o tokratnem odpoklicu ni prva v zadnjem času. V začetku meseca je moral Daimler po neuspelih varnostnih preizkusih odpoklicati okoli 3500 Mercedesovih lahkih dostavnih vozil Citan.