Svet

V tej hiši se je zgodil umor

P.R.
28. 5. 2013, 17.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Soljanu na Hrvaškem so pretreseni. Zgleden in popolnoma običajen zakonski par jih je namreč šokiral s tragično zgodbo. Po prepiru in zahtevi za razvezo je mož umoril ženo.

Hiša, v kateri se je zakon končal tragično.

Sosedje so imeli zakonca za čisto običajen par, za zidovi družinske hiše pa se je očitno dogajalo marsikaj. 50-letnik in 47-letnica naj bi se zadnje čase veliko in intenzivno prepirala. Pred umorom sta prišla k staršem na obisk sin in hči, ki z družinama sicer ne živita več doma.  
Skupaj so menda še v miru pozajtrkovali, čeprav so vsi vedeli za težke družinske težave. Naslednje jutro, okrog petih zjutraj, pa je mož ženo zagrabil za vrat in je ni izpustil, dokler ni izdihnila. Potem je hladnokrvno odšel do soseda in mu naročil, naj pokliče policijo.
Slednja je moškega odpeljala v pripor, sosedje pa so v šoku obstali, saj menda sploh niso posumili, da bi bilo kaj narobe. Čeprav se je, kot priznavajo nekateri, po vasi marsikaj šušljalo. Pokojna žena naj bi namreč želela ločitev, vendar moški ni želel zapustiti družinske hiše, za nameček pa je tudi sumil, da ga soproga vara. Se je torej običajni zakon sprevrgel v krvavega zaradi 'običajnih' težav običajnih zakoncev?