Po navedbah francoske policije so bili ranjeni štirje policisti, demonstrant in fotograf francoske tiskovne agencije AFP.

Francoski notranji minister Manuel Valls, ki je že pred protestom družine z otroki pozval, naj zaradi varnosti ostanejo doma, je za nasilne izgrede okrivil "skrajno desnico", poroča AFP.

Protest je bil sprva miren, ko se je večina demonstrantov razšla, pa je okoli 500 ljudi začelo napadati policiste ter vanje metati dimne bombe in steklenice, je sporočila policija. Demonstranti, ki so vzklikali protivladna gesla, so stvari metali tudi v novinarje, ki so spremljali dogodek.

Nekateri protestniki so prišli tudi pred sedež vladajoče Socialistične stranke, kjer so zahtevali odhod predsednika Francoisa Hollanda.

V Franciji je 18. maja začel veljati zakon o legalizaciji porok istospolnih parov, ki ga je francoski parlament potrdil 23. aprila. Zakon istospolnim parom omogoča tudi posvojitve otrok.

Francija je tako postala 14. država na svetu, ki je legalizirala istospolne poroke, kljub temu pa vprašanje globoko deli francosko javnost in sprejemanje zakona so ves čas spremljali protesti.

Prva gejevska poroka po novem zakonu naj bi bila v sredo v mestu Montpellier na jugu Francije.

Nedeljski protest v Parizu je sovpadel s podelitvijo glavne nagrade na filmskem festivalu v Cannesu, zlate palme, filmu francosko-tunizijskega režiserja Abdellatifa Kechicha o lezbični ljubezni, ki ga zaznamujejo tudi zelo intenzivni intimni prizori med junakinjama.