Svet

V nesreči balona v Turčiji umrli trije turisti, več poškodovanih

STA / J.P.
20. 5. 2013, 19.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V trčenju dveh balonov na topel zrak v turški Kapadokiji so danes umrli trije turisti iz Brazilije, še 22 ljudi je bilo poškodovanih, a nihče med njimi huje.

Balon je vzletel okoli 6. ure zjutraj po lokalnem času, vzrok nesreče pa je bil trk z drugim balonom na višini okoli 300 metrov, poročajo turški mediji.

Dva brazilska turista, stara 71 in 65 let, sta umrla na kraju nesreče, tretji, star 76 let, pa je poškodbam podlegel nekaj ur kasneje v bolnišnici. Ostali poškodovanci, med katerimi je deset Špancev, sedem Brazilcev, trije Argentinci, Portugalec in Portoričan, so utrpeli predvsem zlome kosti.

Predstavnik lokalnih oblasti je za turške medije povedal, da so bili turisti del skupine Južnoameričanov, ki je bila na potovanju po Turčiji.

Pristojne oblasti so že uvedle preiskavo nesreče, je poročala turška televizija.

Letenje s toplozračnimi baloni je v zadnjih letih v Turčiji postalo zelo priljubljeno. V Kapadokiji, ki je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Turčiji, se z balonarstvom ukvarja več podjetij.

Lastnik ponesrečenega balona je bil ob nesreči pretresen, je pa zatrdil, da je pilot sprejel vse potrebne varnostne ukrepe. "V Kapadokiji tovrstne polete varno opravljamo že 20 let," je dodal Halil Uluer.