Svet

Policist ubil vlomilca in žrtev

STA / J.P.
19. 5. 2013, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Neimenovani policist v kraju Mineola v ameriški zvezni državi New York je v petek zjutraj ubil vlomilca in njegovo žrtev, 21-letno študentko Andreo Rebello.

Wikipedia
Sedem nabojev v zločinca, eden v talko.

Družina pokojne, ki jo je nemudoma obiskal policijski komisar okrožja Nassau na Long Islandu, dogodka za zdaj ne komentira.

Danes na univerzi Hofstra poteka diplomska slovesnost in namesto veselja študenti nosijo na rokavih bele trakove v spomin na pokojnico. Policista, katerega imena niso objavili, so poslali na bolniški dopust, kjer bo ostal do konca preiskave. Znano je le to, da je bil veteran z več kot 12 leti izkušenj v Mineoli in pred tem v mestu New York, kjer policisti ne slovijo po zadržanosti, ko je potrebno uporabiti orožje.

V petek zgodaj zjutraj je v hišo ob kampusu univerze Hofstra skozi odprta vrata vstopil zamaskirani poklicni zločinec 30-letni Dalton Smith in s pištolo v roki od študentov zahteval denar. Ker ga v hiši ni bilo dovolj je zajel več ljudi za talce, eno od deklet pa je poslal na bankomat. Ta je dvignila denar, vendar prav tako poklicala na nujno število 911.

Do hiše sta prišla dva policista. Eden od njiju se je soočil s Smithom, ki je držal v prijemu Rebellovo in grozil, da jo bo ubil. Grozil naj bi tudi policistu, ki je potem izstrelil kar osem nabojev. Sedem jih je zadelo zločinca, eden pa glavo Rebellove.

Policijski komisar okrožja Nassau Thomas Dale ni potreboval veliko domišljije za domnevo o posledicah tragedije in je hitro odpotoval do družine pokojnice v Tarrytownu prav tako v državi New York. Starša ubite za zdaj žalujeta, čas za tožbo pa bo napočil kasneje.