Svet

Nekdanji policijski junak v zaporu zaradi posilstva in ugrabitve

STA / J.P.
19. 5. 2013, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ameriški Philadelphii so v soboto pred sodišče privedli 27-letnega nekdanjega policista, ki je obtožen posilstva in drugih kaznivih dejanj.

Zajem zaslona
Richard DeCoatsworth

Richard DeCoatsworth si je zaradi požrtvovalnosti na delovnem mestu leta 2009 prislužil častno mesto med govorom predsednika ZDA Baracka Obame.

DeCoatsworth je v četrtek zjutraj zapustil zabavo z dvema ženskama in ju odpeljal drugam, kjer ju je s pištolo prisilil v spolne odnose in uživanje mamil. Policija Philadelphie ni izdala podrobnosti o kraju zabave, žrtvah in kraju zločina. Sodišče mu je v soboto odredilo 60 milijonov dolarjev varščine, kar pomeni, da bo do sojenja za zapahi.

Septembra leta 2007 je DeCoatsworth med prometno kontrolo ustavil avtomobil in dobil strel v glavo. Kljub temu se je zapodil za storilcem in ga ujel. Zaradi tega je postal junak in podpredsednik ZDA Joe Biden ga je povabil na govor predsednika Obame o položaju v državi. Februarja 2009 je tako sedel v častni loži kongresa skupaj s prvo damo Michelle Obama. Kot kaže, mu je strel v glavo pustil posledice, saj se je decembra 2011 invalidsko upokojil.