Svet

Je spala z bivšim premierjem ali ne?

STA / S.R.
17. 5. 2013, 14.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanja barska plesalka, Maročanka Karima el Maraugh, bolj znana kot Ruby, ki je osrednja oseba enega od sodnih procesov proti bivšemu italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju, je danes nastopila kot priča obrambe.

Reuters
Tako Ruby kot Berlusconi spolne odnose zanikata.

Odgovarjati je morala predvsem na vprašanja, kako je leta 2010 spoznala takratnega italijanskega premiera.

Ruby je v postopku proti trem Berlusconijevim zaupnikom, ki so se v sodnem procesu Ruby na zatožni klopi znašli zaradi domnevne pomoči pri prostituciji, zaslišala tožilka Ilda Boccassini, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Danes 20-letna Ruby se je na sodišču pojavila v spremstvu življenjskega sopotnika Luce Rizza, na sodišču pa je izčrpno govorila o svojih dejavnostih kot barska plesala ter stikih z managerjem Lelejem Moro. Ta je pred sodiščem že zatrdil, da pred tremi leti ni vedel, da je bila Ruby takrat stara 17 let in mladoletna. Sama naj bi po njegovih besedah zatrjevala, da je stara 24 let.

Ruby je na sodišču podrobno spregovorila o prvem srečanju z Berlusconijem v njegovi luksuzni vili v kraju Arcore pri Milanu. Z Berlusconijem naj bi jo seznanil zvezdniški novinar Emilio Fede, Berlusconijev zaupnik, ki ga je spoznala na Siciliji na lepotnem tekmovanju. Tudi Fede se mora zagovarjati zaradi pomoči pri prostituciji.

Ruby je danes med drugim povedala, da je med večerjo Berlusconiju izčrpno pripovedovala o svojih finančnih težavah, prav tako naj bi mu povedala, da je pol Brazilka in pol Egipčanka ter sorodnica egiptovskega voditelja Hosnija Mubaraka. Po večerji je od Berlusconija dobila ovojnico, v kateri naj bi bilo od 2000 do 3000 evrov, takratni italijanski premier pa jo je zaprosil za njeno telefonsko številko. Naslednji dan jo je Berlusconi poklical in jo povabil na novo večerjo v svojo rezidenco.

Takrat naj bi jo odpeljali v t. i. bunga bunga dvorano, v kateri so plesala mlada dekleta. Nekatere med njimi so bile preoblečene v različne kostume, npr. v medicinske sestre ali nune. Dekleta naj bi se do Berlusconija sicer vedla izzivalno, ni pa prišlo do nobenih spolnih odnosov, je zatrdila Ruby.

Po večerji je skupaj z drugimi dekleti prenočila pri Berlusconiju. Dan kasneje je od Berlusconija prejela še eno kuverto z okoli 2000 evri. V Berlusconijevi rezidenci naj bi Ruby po lastnih navedbah preživela okoli sedem noči.

Berlusconiju v primeru Ruby sodijo zaradi obtožb, da je imel spolni odnos z Ruby v času, ko je bila stara 17 let, kar sicer oba zanikata. Ob tem naj bi leta 2010 zlorabil uradni položaj, ko je posredoval pri policiji za izpustitev Ruby iz zapora.

Berlusconi se brani, da jo je imel za sorodnico takratnega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka in da se je želel izogniti mednarodnemu sporu.

Tožilka Boccassinijeva je v ponedeljek za Berlusconija zahtevala šestletno zaporno kazen in dosmrtno prepoved opravljanja javnih funkcij. Po pričakovanjih naj bi sodišče sodbo v tem primeru izreklo 24. junija.