Svet

Splitski župan začel 'mesnati' spletni hit

STA / S.R.
16. 5. 2013, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Splitski župan Željko Kerum, ki se je pred dnevi fotografiral z rezino pršuta na čelu, je na spletu pripeljal do novega trenda - pršutinga.

Facebook
Željko Kerum je začel nov spletni hit.

Med fotografijami različnih oseb z rezino pršuta na čelu, ki so se pojavile na družbenem omrežju Facebook, je tudi fotomontaža, na kateri je slovenski predsednik Borut Pahor.

"Pršuting je internacionalen. Tukaj je tudi uradna Pahorjeva podpora iz Slovenije," so zapisali pod fotografijo slovenskega predsednika, ki so mu s fotomontažo dodali rezino pršuta na čelo, medtem ko sedi in v roki drži mikrofon.

Del gibanja Pršuting so tako s pomočjo fotomontaž tudi ameriški predsednik Barack Obama, hrvaški premier Zoran Milanović, priljubljena hrvaška pevka Severina Vučković, znani italijanski nogometaš Mario Balotelli, šef zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravko Mamić in celo Mona Liza.

Poleg fotomontaž uporabniki pošiljajo tudi svoje fotografije s pršutom. Spletna stran Pršuting je imela do danes opoldne nekaj manj kot 30.000 všečkov, administratorji pa še naprej vabijo uporabnike, naj prispevajo svojo fotografijo s pršutom na čelu in postanejo del Pršuting kluba.

Čeprav so Kerumove fotografije s pršutom na čelu izzvale tudi ogorčenje v delu hrvaške javnosti, raziskave kažejo, da ima Kerum največ možnosti, da bo ostal na čelu največjega dalmatinskega mesta. Splitski župan je sicer znan tudi po svojih šovinističnih izjavah, prejšnji teden pa je sredi Splita pel ustaške pesmi.