Svet

550 evrov kazni za poljub policista

STA / S.R.
15. 5. 2013, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sodišče za prekrške v Podgorici je z 550 evri globe kaznovalo izvršno direktorico nevladne organizacije Mreža za utrditev nevladnega sektorja Vanjo Ćalović, ker je med performansom poljubila policista.

Slobodnaevropa
Vanja Ćalović

Sodišče je njeno dejanje označilo kot oviranje uradne osebe pri opravljanju dolžnosti. Sodnica je v obrazložitvi sodbe pojasnila, da je Ćalovićeva na lanskem performansu pred črnogorskim ustavnim sodiščem ovirala uradno osebo, ker je poljubila in objela policista Marka Stojanovića, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Aktivistka je po izreku sodbe povedala, da je izrečena kazen dokaz, da je črnogorsko pravosodje vse razen neodvisno in pravično.

Po njenih besedah je sodnica s takšno sodbo pokazala, da je najboljša uradnica črnogorske vlade, saj se ni postavila v bran pravici, zakonu in policistom, temveč se je postavila v bran skorumpiranih. Dodala je, da zaradi kazni ne bo prenehala opravljati svojega dela, in napovedala pritožbo.

Podgoriško sodišče za prekrške je Ćalovićevo pred tem že kaznovalo s 600 evri globe, ker je julija lani med performansom pred ustavnim sodiščem na zgradbo nalepila napis "Ustavno sodišče prve družine".