Svet

Morilec se bo branil z neprištevnostjo

STA / S.R.
8. 5. 2013, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

James Holmes, ki je obtožen, da je julija lani med premiero novega filma o Batmanu v kinodvorani v mestu Aurora pobil 12 ljudi, se namerava izreči za nedolžnega in se pri tem sklicevati na neprištevnost, izhaja iz sodnih dokumentov, ki so jih vložili njegovi odvetniki.

Reuters
James Holmes se bo branil z neprištevnostjo.

Holmes bo za spremembo izreka o krivdi zaprosil na novi obravnavi na sodišču v kraju Centennial v ponedeljek, izhaja iz dokumentov, katerih kopijo je pridobila francoska tiskovna agencija AFP.

Holmes se namreč na obravnavi sredi marca ni želel izreči o krivdi, nakar je sodnik določil, da se Holmes izreka za nedolžnega.

Konec marca so nato Holmesovi odvetniki vložili nepričakovan predlog, da bi se Holmes izrekel za krivega v zameno, da tožilstvo odstopi od zahteve za smrtno kazen in pristane na dosmrtni zapor brez možnosti pogojnega izpusta. Tožilstvo je kljub temu v začetku aprila napovedalo, da bodo za Holmesa zahtevali smrtno kazen.

Holmes je obtožen, da je 20. julija lani med polnočno premiero filma o Batmanu v kinu v Aurori ubil 12 ljudi in jih ranil najmanj 58. Obtožnica proti njemu vsebuje 166 točk in ga med drugim bremeni umora, poskusa umora in posedovanja eksplozivnih naprav. Sojenje se je začelo januarja.