Svet

Del preostanka plače na računih delavcev Aha Mure

STA / S.R.
6. 5. 2013, 15.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Delavci Aha Mure so dobili za danes obljubljeni del preostanka marčnih plač, torej še približno tretjo četrtino celotne plače.

Facebook

Kot je za STA potrdila predsednica sindikata Mure Jolanka Horvat, je denar na računih delavcev, upa pa, da bodo v sredo dobili še preostanek plače.

Neuradnih informacij, da je denar za celotno marčno plačo že na računu podjetja in da ga bodo delavci do srede zagotovo dobili, zagotovili pa naj bi ga kupci, Horvatova ni želela potrditi, povedala pa je le, da naj bi se jutri v Murski Soboti oglasila solastnica družbe Mojca Lukančič in da želijo sindikalisti vedeti, kakšna je vizija družbe.

Kot je znano, je vodstvo podjetja v petek delavcem zagotovilo, da bodo celotno plačo za marec dobili najpozneje v sredo, če se to ne bo zgodilo, pa je sindikat za četrtek napovedal stavko.

Delavci Aha Mure so zaradi zaostalega izplačila marčnih plač 25. aprila že izvedli dvourno opozorilno stavko. Dan pozneje jim je vodstvo izplačalo plače v polovičnem znesku oz. okoli 300 evrov na delavca.