Svet

Oliver Dragojević ni umrl!

Tamara Pirih
5. 5. 2013, 18.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Facebooku se je kot strela z jasnega razširila lažna vest, da je umrl Oliver Dragojević.

Mediaspeed
Oliver je živ in zdrav ter že čez nekaj dni prihaja v Slovenijo!

Uporabniki Facebooka v tem času množično delijo povezavo, kjer naj bi pisalo, da je umrl znani hrvaški glasbenik Oliver Dragojević. A ko želimo povezavo odpreti, se nam prikaže prazna fb stran.

Ljudje so se začeli množično spraševati, ali je vest resnična, vendar je ni potrdil noben uraden vir. In je tudi ne bo. Kajti  Oliver je na srečo živ in zdrav, neokusna povezava pa je zgolj nemaren računalniški virus, ki ga raje ne klikajte.

Uboga zdravnika

Pred dvema letoma je Oliver le dan po tistem, ko je v Splitu oženil sina Damirja, izgubil brata Aljošo, ki je umrl zaradi raka. Izguba je Oliverja strla, a ga tudi opozorila na dragocenost življenja. Že leta 2009 je zaradi pretiravanja z delom omedlel na odru in takrat ga je zdravnik opozoril, da mora več počivati.

Danes 66-letni glasbenik bolj resno jemlje zdravniške napotke in se dosledno drži tega, da poleti nikoli ne dela. "Dalmatinec mora počivati, saj je gensko ustvarjen za to, da počiva v senci in hladu in da se ne kopa preveč v morju, ker to človeka izčrpava," nam je nekoč dejal v šali, danes pa to zanj velja tudi v resnici. Priljubljeni izvajalec in avtor največjih uspešnic namreč res veliko časa, najmanj tri mesece, preživlja na morju, brez stresa. Že zato lahko verjamemo, da nas bo še dolgo razveseljeval s svojo glasbo in vedrino.   

V Sloveniji bomo Oliverja poslušali ta mesec v Festivalski dvorani Maribor (10.5.) in na (nekdanji) dan mladosti na Starem gradu Celje (25.5.).

 

Oliver je na barki in lovi ribe

Neokusna laž na fb je šokirala tudi Vlada Lipovška, avtorja in producenta televizijske oddaje Pesem in turizem brez meja, ki jo bodo snemali 25. maja v Celjskem domu. Ker ima Oliver tistega večera napovedan koncert na Starem gradu Celje, je samoumevno, da so ga povabili tudi na snemanje omenjene oddaje, ki jo predvajajo tako slovenske kot nekatere jugo televizije.

Oliver je potrdil svoj  prihod, zato gospodu Lipovšku danes, ko je videl vest o domnevni pevčevi smrti, ni preostalo drugega, kot da pokliče Oliverjevega menedžerja. »Gorana sem vprašal, ali je kaj na tem, on pa mi je zagotovil, da nič od tega ni res. Razveselil me je z novico, da je Oliver na barki, lovi ribe in uživa,« je za Svet24 povedal gospod Lipovšek ter veselo povabil na snemanje turistične oddaje, ki bo 25. maja ob 15. uri v Celjskem domu. Prireditev, na kateri bo torej zagotovo nastopil tudi poskočni Oliver, bo vodil Oto Pestner