Svet

Nov izraelski napad v Siriji

STA / J.P.
5. 5. 2013, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Izrael je ponoči izvedel raketni napad na znanstveni raziskovalni center v sirski prestolnici Damask, poroča sirska tiskovna agencija Sana.

Reuters

Podatkov o morebitnih žrtvah in škodi za zdaj ni, po navedbah sirske televizije pa naj bi bili cilj izraelske vojske "teroristi v vzhodni regiji Guta".

Izraelska vojaška letala naj bi že v noči na petek izvedla napad na ozemlju Sirije. Tarča napada naj bi bila pošiljka orožja, namenjena libanonskemu gibanju Hezbolah.

Uradni Tel Aviv sicer za zdaj ni potrdil nobenega od napadov, visok izraelski vir, ki je želel ostati neimenovan, pa je za francosko tiskovno agencijo AFP danes potrdil, da so ponoči izvedli zračni napad v bližini letališča v Damasku.

Ameriški predsednik Barack Obama je v sobotnem televizijskem pogovoru med obiskom v Kostariki dejal, da se ima Izrael pravico zaščititi pred pošiljkami orožja gibanju Hezbolah, ni pa želel potrditi izraelskega napada. Kot je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP, "potrditev ali zanikanje morebitnih napadov" prepušča judovski državi.

"Z Izraelci tesno sodelujemo ob zavedanju, da so zelo blizu Sirije in zelo blizu Libanona," je še dejal ameriški predsednik.