Svet

Jacksonov zdravnik naj bi imel visoke dolgove

STA / S.R.
3. 5. 2013, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zdravnik Conrad Murray, ki prestaja zaporno kazen za nenaklepni uboj pop legende Michaela Jacksona, naj bi imel velike dolgove.

Reuters
Jacksonov zdravnik Conrad Murray naj bi bil v hudih dolgovih.

Zaradi tega je bil pripravljen storiti karkoli, tudi posredovati Jacksonu pomirjevalo, ki ga je ubilo, da bi obdržal dobro plačano službo, je na sodišču dejal detektiv Orlando Martinez.

Martinez, ki je raziskoval Jacksonovo smrt 25. junija 2009, je v postopku, ki ga je zvezdnikova družina sprožila proti organizatorjem Jacksonovih turnej AEG Live, pojasnil, da je bil Murray zadolžen za več kot 100.000 ameriških dolarjev (76.500 evrov), med drugim še zaradi študentskih kreditov.

Dodal je, da je želela zvezdnikova družina Jacksonu pomagati pri njegovih težavah z odvisnostjo od zdravil, vendar je ta pomoč zavrnil, poročajo tuje tiskovne agencije.

Jacksonova mati Katherine Jackson in njegovi trije otroci verjamejo, da bi moral AEG prevzeti odgovornost zaradi najema Murrayja. Ob začetku postopka je odvetnik družine dejal, da AEG v želji po čim večjem zaslužku ni upošteval zvezdnikovega zdravja.

Jackson je umrl med pripravami na turnejo "This Is It", ki bi podjetju s prodajo vstopnic lahko prinesla okoli 450 milijonov ameriških dolarjev (344 milijonov evrov).

Zagovornik podjetja AEG Marvin Putnam pa je dejal, da družba ni vedela, kaj se je dogajalo, saj je bil Jackson zelo redkobeseden glede svojih navad in razvad. Dodal je, da je imel zvezdnik leta 2008, ko je AEG predstavil idejo o turneji, ki bi ga vrnila na vrh glasbene industrije, dolgove v višini okoli 400 milijonov dolarjev (306 milijonov evrov).