Svet

Učitelja verouka ovadili zaradi zvodništva

STA / S.R.
3. 5. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Reška policija je zaradi organiziranja prostitucije kazensko ovadila 53-letnega hrvaškega državljana, ki je po poročanju hrvaških medijev sicer učitelj verouka.

Thinkstock

Od septembra lani do aprila letos naj bi posredoval pri spolnih storitvah ugledne Rečanke, ki naj bi se z najstarejšo obrtjo ukvarjala zaradi dodatnega zaslužka.

Novi list je v četrtek poročal, da je učitelj verouka osem mesecev posredoval pri spolnih storitev Rečanke, ki je za spolni odnos zahtevala od 500 do 750 kun (od 67 do 100 evrov). Ženska naj bi sicer živela v uspešnem zakonu, med opravljanjem svojega rednega dela pa naj bi redno našla tudi čas za prostitucijo.

Zvodnik naj bi zase obdržal manjši del zaslužka, se pa je v osmih mesecih nabral zajeten znesek, navaja reški časnik. Dodaja, da so zgodbo odkrili na podlagi anonimne ovadbe o izsiljevanju ženske. Eden od klientov je namreč izsiljeval Rečanko s fotografijami njunih spolnih odnosov, ker ji ni želel plačati njenih storitev.

Zvodnik je na neki reški šolo zaposlen kot učitelj verouka in naj bi mlade poučeval o morali, etiki in duhovnih vrednotah, še poudarja časnik.