Svet

Dovolj je bilo Bushev

G.S.
29. 4. 2013, 21.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ob robu svečanega odprtja predsedniške knjižnice Georga W. Busha v Washingtonu so v oddajo televizijske mreže NBC povabili vse tri generacije »njegovih« žensk: ženo Lauro, mamo Barbaro in hčeri dvojčici, Jenno in Barbaro.

Družina Bush

Med povsem nedolžnim hehe-haha pogovorom so mamo Bush vprašali tudi, kako bi se ji zdelo, če bi se njen sin Jeb, nekdanji guverner Floride, lotil kandidature za predsedniške volitve 2016.

Mama Bush očitno še vedno daleč najbolje ve, kaj govori.

»Dovolj smo imeli Bushev,« je odgovorila gospa Bush. Potem je sicer še nadaljevala misel, češ da »so na razpolago tudi drugi, visoko usposobljeni ljudje«.

Barbara Bush, ki je v času predsednikovanja svojega soproga George H. W. Busha slovela po ne prav premišljenih izjavah, je s svojim stališčem presenetila vse iz domačega kroga. Vnukinji Jenni je pred kamerami uspelo vzklikniti le: »Presenečenje!«

Tik preden je mama Barbara v oddaji »sestrelila« sina Jeba, se je zanj zavzela svakinja Laura, ki je dejala, da bi bil »čudovit« predsednik, vendar se mora odločiti sam. S tem je Laura le ponovila stališče svojega moža Georga, ki je nekaj dni prej v intervjuju za televizijsko mrežo ABC izjavil, da bi bil Jeb »čudovit, fantastičen republikanski predsedniški kandidat in da se mora tega le lotiti.« Na vprašanje, ali si predstavlja predsedniški spopad med republikancem Jebom in demokratko Hillary Clinton, je bivši predsednik ZDA odgovoril s prepoznavnim bušizmom: »To bi bila fantastična fotografija, mrk, muzej, središče.« V pogovoru je še razkril, da marsikoga preseneča, ker rad slika, saj je za marsikoga presenetljivo že to, da zna pisati in da je pri njegovem slikanju »podpis več vreden od izdelka«.