Svet

V eksploziji v Pragi ranjenih več kot 50 ljudi

STA / S.R.
29. 4. 2013, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V eksploziji, ki je poškodovala neko poslovno stavbo v središču češke prestolnice Praga, je bilo po zadnjih podatkih poškodovanih več kot 50 ljudi ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na češko televizijo.

Twitter
Posledice eksplozije v centru Prage.

Razlog za eksplozijo in natančno število ranjenih zaenkrat še ni znano. Po poročanju televizije ČT24 je poškodovanih do 55 ljudi, od tega jih je več v resnem stanju.

Eksplodiralo je v neki poslovni stavbi, v kateri je imelo sedež več podjetij. Stavba je močno poškodovana, zaradi sile eksplozije pa so se raztreščila okna na stavbah tudi na več sto metrih oddaljenosti.

Kot najverjetnejši vzrok eksplozije zaenkrat velja plin. Številne priče so namreč poročale o močnem vonju po plinu, ki se širi po bližnjih ulicah. Oblasti so iz varnostnih razlogov prekinile dotok plina na območje.

Gasilci pod ruševinami iščejo morebitne preživele. Na kraju eksplozije se nahaja praški župan Bohuslav Svoboda, češki premier Petr Nečas pa je napovedal, da se bo tudi sam osebno vključil v preiskavo.

Eksplozija je odjeknila le nekaj deset metrov stran od češkega Narodnega gledališča. Iz okoliških stavb so evakuirali več kot 200 ljudi, ob tem pa so območje, ki ga pogosto obiščejo turisti, povsem zaprli za javnost.