Svet

Satanistična sekta odgovorna za aprilske katastrofe?

J.P.
24. 4. 2013, 15.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čaščenje Baala je imelo v zgodovini več imen. Obredi v čast boga sonca in plodnosti so potekali po pomladnem enakonočju in pogosto vključevali tudi človeško žrtvovanje.

Kult Baala menda ni nikdar izginil

Vendar njegov kult kot tak ni nikdar popolnoma izginil. Je del njega tudi današnja elita ali gre le še za eno v vrsti teorij zarote?

Skozi stoletja in v različnih civilizacijah je bila druga polovica aprila namenjena obrednemu krvnemu žrtvovanju. Baalov kult je letno praznoval njegovo smrt in vstajenje kot del kanaanskih ritualov plodnosti. Čeprav so razna verska gibanja te obrede obsojala, niso ti nikoli popolnoma izginili. Baal kot božanstvo je bil široko sprejet med starimi judi. Kralji in ostalo plemstvo desetih biblijskih plemen so ga častili; kot sončnega boga ga je častilo tudi ljudstvo, katerega blagostanje je temeljilo na pridelkih in živini. Mnoge stavbe naj bi tako krasila podoba božanstva, znotraj religije pa je obstajalo več duhovniških stanov in stanov privržencev. Poleg že omenjenih človeških žrtev so bila v ritual vključena še kadila in žgalne daritve. Duhovniki so plesali okrog oltarjev, vneto recitirali in se rezali z rezili, da bi pritegnili pozornost in sočutje boga. Ti obredi so bili opisani tudi v Bibliji – kot piše Jeremija, so ljudje za Baala zgradili posebne žrtvenike, kjer naj bi mu nato v ognju žrtvovali svoje otroke. Baalov kult se je iz babilonskih, asirskih in feničanskih civilizacij Bližnjega vzhoda razširil do bolj oddaljenih civilizacij, kot je bila keltska. Ti so Baala imenovali Beltan, obredi pa naj bi se vršili 1. maja. Četudi je med ljudstvi prihajalo do razlik v obrednem čaščenju, je to vseeno imelo skupne korenine v okultnih konceptih numerologije in žrtvovanja.

Današnja okultna elita naj ne bi zavrgla nekdanjih običajev, a danes obstaja pomembna razlika: izvršuje jih nad nič hudega slutečim prebivalstvom, nato pa jih širi prek medijev. Napajajo jih strah in travme množic, saj so na očeh vseh, praznuje pa jih le okultna elita, pravijo viri. Tisti, ki so seznanjeni z okultnimi koledarji, vstopajo v drugo polovico aprila s pričakovanji nečesa slabega. Tako naj bi veljalo, da se v tem času dogajajo številne smrti, ki vključujejo ogenj in ki so posvečene Baalu. Denimo pokol v Wacu v Teksasu, ki se je zgodil 19. aprila 1993, ko je o FBI-jevem posredovanju pogorelo naselje sekte, imenovane davidijanci, v katerem je umrlo 76 sektašev. Naselje se je imenovalo Mount Carmel po kraju, kjer je Elija kljuboval prerokom Baala in ga izzival, naj molijo, dokler ne bo pred njimi prižgal ognja. Ognja ni bilo. Je bil požar v Mount Carmelu, ki je terjal 87 življenj, Baalovo simbolično maščevanje? Na isti dan dve leti pozneje se je zgodil bombni napad v Oklahomi, v katerem je umrlo 168 ljudi. 20. aprila 1999 se je zgodil pokol v srednji šoli Columbine, v katerem je umrlo 13 ljudi, 21 pa jih je bilo ranjenih. 16. aprila 2007 je prišlo do pokola na univerzi Virginia Tech, v katerem je umrlo 32 ljudi, 17 pa jih je bilo ranjenih. Tudi letošnji bombni napad na maratonu v Bostonu se je zgodil 16. aprila, v njem so umrli 3 ljudje, 107 pa jih je bilo ranjenih. Dva dneva za tem je sledila še eksplozija v teksaški tovarni gnojil, v kateri je umrlo med 5 in 15 ljudi.