Svet

Izpustili hčerko kokainskega kralja

STA / S.R.
22. 4. 2013, 11.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ugrabitelji so po 47 dneh izpustili 10-letno hčerko bolgarskega kokainskega kralja Evelina Brenda Baneva, Laro Banevo, je danes sporočila bolgarska policija.

Krmagazine
Evelin Banev "Brendo"

Talko so ugrabitelji pustili na enem od parkirišč v prestolnici okoli 22. ure po lokalnem času. Sama je nato odšla na bližnjo policijsko postajo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah policije je deklica v dobrem duševnem stanju in je trenutno v psihološki oskrbi. Bolgarski državni radio BNR je poročal, da naj bi za njeno izpustitev ugrabiteljem plačali 500.000 evrov odkupnine, vendar te novice doslej uradno še niso potrdili.

Po navedbah zasebne bolgarske televizije BTV naj bi ugrabitelji od družine Banev najprej zahtevali milijon evrov odkupnine.

Laro Banevo so ugrabili 5. marca, ko jo je šofer peljal v šolo. Po navedbah očividcev so trije zamaskirani moški streljali na avtomobil, ranili šoferja in nato odpeljali deklico.

Očeta ugrabljene deklice, 48-letnega nekdanjega rokoborca, je sodišče v Sofiji 5. februarja zaradi pranja denarja v povezavi s prekupčevanjem z mamili obsodilo na sedem let in pol zapora. Nato so ga izročili Italiji, kjer ga časa sodni proces zaradi tihotapljenja 40 ton kokaina iz Latinske Amerike v Evropo.