Še preden so se volišča odprla, so ponekod pred njimi nastale vrste čakajočih, predvsem privržencev pokojnega predsednika.

Volišča bodo odprta do 18. ure po lokalnem času (do 0.30 v ponedeljek po srednjeevropskem), poročajo tuje tiskovne agencije.

Chavez je na predsedniških volitvah 7. oktobra lani premagal Caprilesa s 55 odstotki glasov, vendar se je njegovo zdravstveno stanje sredi decembra poslabšalo, tako da nikoli ni uradno prisegel za tretji šestletni mandat.

Hugo Chavez, ki je Venezuelo vodil 14 let, je zaradi raka umrl 5. marca v bolnišnici v Caracasu.

Kampanja pred predsedniškimi volitvami je trajala manj kot dva tedna. Medtem ko je Maduro poudarjal svoje vezi s Chavezom, se je Capriles zavzel za zedinjenje globoko razklane države in se izogibal preveč agresivnim kritikam pokojnega voditelja, čigar smrt je pretresla številne Venezuelce.

Maduro, nekdanji voznik avtobusa in sindikalni voditelj, ki se je povzpel do zunanjega ministra in podpredsednika države, velja za favorita, čeprav se je njegova prednost pred volitvami zmanjšala.

Okoli 18,9 milijona registriranih volivcev bo lahko glasove oddalo na skoraj 14.000 voliščih. V državi veljajo poostreni ukrepi, za varnost skrbi 125.000 pripadnikov varnostnih sil, oblasti pa so že v torek zaprle državne meje.