Svet

Klavec sanjaril o kanibalizmu

STA / S.R.
12. 4. 2013, 09.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Teksaški študent, ki je v torek z nožem za lepenko porezal 14 sošolcev in sošolk, je po aretaciji policiji priznal, da je pogosto sanjaril o kanibalizmu, spolnih odnosih s trupli in rezanju kože s človeških obrazov, da bi si to potem nataknil in nosil kot masko.

Click2Houston
Dylan Quick

Njegov vzornik naj bi bil morilski psihiater iz filma Ko Jagenčki obmolknejo Hanibal Lecter, na domu 20-letnega Dylana Quicka pa so našli tudi ustrezno masko.

Na napad na sošolce kolidža Lone Star v predmestju Houstona Cypress, se je Quick pripravljal več časa. Nabrusil je glavnike, svinčnike, nože in si priskrbel skalpel. Na internetu se je seznanil s tehnikami množičnih pobojev.

Qick je sicer vnet bralec knjig, in to ne le tistih o umorih. Preden je ubijal, ni nihče slutil, da je sposoben česa podobnega. Fant je bil namreč tih, sramežljiv in zadržan. Kar sicer ni čudno, saj ga mama ni pustila med ljudi vse do fakultete in ga je sama šolala doma. To je v ZDA precej pogost pojav. Na fakulteto ga je spustila, da se malce seznani z drugimi ljudmi in svetom.

Sedaj se je spet umaknil v osamo, saj bo zaradi napada sedel za zapahi najmanj 20 let. Potem ko je ranil 14 oseb, so ga študenti obvladali in pridržali do prihoda policije.

Izbira orožja za napad je sicer čudna samo na prvi pogled. Na univerzitetnih kampusih v Teksasu je prikrito orožje, kar so ponavadi pištole, prepovedano. V državnem kongresu pa se je zaradi napada sprožila pobuda za spremembo zakona. Po novem bo za Quicku podobne pobijanje vsekakor spet lažje.