Svet

Morilec pogosto pretepal soprogo

STA / S.R.
11. 4. 2013, 14.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Soproga srbskega množičnega morilca, 60-letnega Ljubiše Bogdanovića, ki je v torek ustrelil 13 ljudi in poskušal soditi tudi sebi, je danes po poročanju dnevnik Večernje novosti policiji razkrila srhljive podrobnosti Bogdanovićevega strelskega pohoda.

Kot je povedala Jovanka Bogdanović, je soprog ponovno streljal nanjo, ko je ugotovil, da je preživela prvi napad, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Bila sem v kuhinji, kjer običajno spim, ko je vstopil v kuhinjo in rekel, da za nas ni več življenja. Potem je streljal," je po navedbah dnevnika povedala policiji. Prvi strel jo je zadel v glavo, preden je omedlela, pa je slišala še enega. Ko je ponovno prišla k zavesti, se ji je uspelo splaziti do kopalnice.

"Potem sem zaslišala vrata. Vrnil se je v hišo in bil presenečen, da me vidi živo. Ponovno je streljal vame," je še dejala.

Bogdanović je v srbski vasi Velika Ivanča, okoli 50 kilometrov južno od Beograda, v torek v strelskem pohodu ubil šest moških, šest žensk in dveletnega dečka. Nekateri njegovi vaščani so po dogodku izrazili presenečenje, da je bil sposoben storiti kaj takega, a je njegov svak razkril, da je pogosto pretepal svojo soprogo.

"Brutalno jo je pretepal, ko so bili otroci še majhni. Vem, da je bil živčen in da je bil vzkipljive narave. Moja sestra ni hotela nikoli priznati, a ugotovil sem, da jo je pretepal celo z verigo," je za Večernje novosti dejal Živomir Starčević.

Iz beograjskega kliničnega centra so danes po poročanju srbske tiskovne agencije Beta sporočili, da je strelec, ki je po strelskem pohodu poskušal storiti samomor s strelom v glavo, še vedno v kritičnem stanju. Zdravstveno stanje njegove soproge, ki so ji z operacijo iz vratu odstranili izstrelek, pa je stabilno in še naprej hudo, a danes "neznatno bolje" kot v sredo, navaja Beta.