Svet

Madonna ustrahuje državne uradnike?

STA / S.R.
11. 4. 2013, 12.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Malavi je ameriško pevko Madonno obtožil, da ustrahuje državne uradnike, potem ko se je domnevno pritoževala o njihovem ravnanju z njo med njenim zadnjim obiskom države.

Reuters

Madonna, ki je sicer v Malaviju posvojila dva otroka, je pred kratkim obiskala deset osnovnih šol v državi, ki jih financira njena dobrodelna organizacija.

Malavijska vlada je pevko obtožila, da pretirava z navedbami o svojih dobrodelnih prispevkih v državi in da je med obiskom zahtevala zvezdniško obravnavo.

Madonnin menedžer pa je nasprotno obtožil vlado, da se sovražno obnaša do pevkine organizacije Raising Malawi. Trevor Neilson je v izjavi za britanski BBC malavijsko vlado prav tako obtožil slabega finančnega gospodarjenja s sredstvi za šolstvo in "nadlegovanja organizacij, ki jim je sredstva donirala Raisin Malawi".

V sporočilu iz urada malavijske predsednice Joyce Banda pa so zapisali, da Madonna želi, da bo Malavi za večno hvaležen za njena dobrodelna dejanja. Pevko so obtožili, da "obupano misli, da mora doseči prepoznavnost z ustrahovanjem državnih uradnikov, namesto da bi na odru nastopala z dobro glasbo".