Svet

Petraeus si želi vrniti v javno življenje

STA / S.R.
28. 3. 2013, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanji direktor ameriške obveščevalne agencije Cia David Petraeus, ki je novembra lani odstopil zaradi spolnega škandala, se je v Kaliforniji opravičil za svoja dejanja in izjavil, da si želi nazaj v javno življenje.

Reuters
David Petraeus velja za rešitelja iraške okupacije, izkazal pa se je tudi z vodenjem operacij v Afganistanu.

Upokojeni general, ki je nekoč poveljeval zavezniškim enotam v Iraku in Afganistanu, se je zapletel v spolno razmerje s svojo biografinjo Paulo Broadwell.

Ko je škandal prišel v javnost je Petraeus, na katerega so republikanci računali, da jih bo morda že leta 2016 vrnil v Belo hišo, osramočen odstopil in se umaknil v zasebnost.

Vendar to ni trajalo predolgo, saj je imel Petraeus v torek govor na univerzi Južne Kalifornije, kjer je povedal, da globoko obžaluje svoja dejanja in se opravičuje družini, prijateljem ter podpornikom. 60-letni Petraeus je dodal, da se življenje s takšno napako ne sme končati in je treba iti naprej.

Za politično kariero je morda še prezgodaj, vendar pa lahko začne služiti z govori in predavanji, kot to počnejo številni vidni politiki ali vojaški častniki v ZDA po upokojitvi.