Svet

Lindsay Lohan bo v zaporu le pet dni

STA / S.R.
19. 3. 2013, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Filmska igralka Lindsay Lohan je v ponedeljek za skoraj uro zamudila na sodišče v Los Angelesu, kljub temu pa ji zaradi lanske prometne nesreče ne bo treba v zapor za več kot pet dni.

Reuters

Zaradi laganja policiji, oviranja policijskega dela in drzne vožnje ji je grozilo do 240 dni zapora, vendar so ji njeni odvetniki izposlovali, da bo šla za 90 dni v kliniko za zdravljenje odvisnosti, opravila 30 ur družbeno-koristnega dela in poldrugo leto ostala pod nadzorom psihiatrov.

Sodnik James Darby ji je odmeril pet dni zaporne kazni, ker je zaradi prometne nesreče kršila pravila pogojnega izpusta po kraji ogrlice januarja leta 2011. Zaradi tega je poleg petih dni za zapahi dobila še 30 dni družbeno-koristnega dela, ki ga bo opravila v New Yorku.

Sodnik ji je priporočil tudi, naj se drži stran od alkohola in mamil ter ljudi, ki jo napeljujejo k zlorabi opojnih sredstev. Lohanova je na sodišče prišla objokana in z rožnim vencem v rokah, po dogovoru s tožilstvom pa se je že zabavala in smejala. Čas bo pokazal, ali bo njena doslej že šesta pot na zdravljenje kaj pomagala.