Svet

Ugrabili hčerko 'kokainskega kralja'

STA / S.R.
5. 3. 2013, 11.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Sofiji so danes zjutraj ugrabili desetletno hčerko enega glavnih preprodajalcev kokaina v Bolgariji, Evelina 'Brenda' Baneva.

48-letni Banev, nekdanji rokoborec, je bil zaradi pranja denarja - okoli dveh milijonov evrov, ki jih je zaslužil s prodajo mamil - februarja obsojen na sedem let in pol zapora.

Deklico so ugrabili trije zamaskirani moški, medtem ko je bila zjutraj na poti v šolo. Napadalci so streljali na avtomobil, v katerem se je peljala, in pri tem ranili šoferja, nato pa skupaj z deklico pobegnili.

Do ugrabitve je prišlo v luksuzni soseski Bojana na obrobju Sofije. Gre za prvo ugrabitev tako mladega otroka in tako "visokega profila" v Bolgariji, piše francoska tiskovna agencija AFP.

V letih 2008 in 2009 je sicer devetčlanska tolpa, imenovana "Drzni", v Bolgariji izvedla več kot deset ugrabitev. Njene člane so nato izsledili in obsodili na zaporne kazni.

Bolgarskega 'kokainskega kralja" Baneva, ki je trenutno v bolgarskem zaporu, čaka izročitev v Italijo, kjer se bo predvidoma še ta mesec začelo sojenje proti njemu. Za mafijsko družino 'Ndrangheta naj bi namreč v letih 2004-2007 v Evropo pretihotapil kar 40 ton kokaina iz Latinske Amerike.