Svet

Susan Boyle se bo preizkusila tudi kot igralka

STA / S.R.
4. 3. 2013, 07.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Škotska pevka Susan Boyle se bo preizkusila tudi v igralskih vodah. Skupaj z igralko Samantho Barks (Nesrečniki) bo nastopila v filmu Božična svečka (Christmas Candle).

Zaenkrat še ni znano, kakšna vloga ji bo dodeljena, piše britanski BBC. Film, ki bo na filmska platna prišel ob božiču, bo posnet po delu ameriškega pridigarja Maxa Lucada. Ta je dogajanje svojega romana postavil v neko angleško vas leta 1890. Zanimivost vasi je v tem, da njenim prebivalcem blagoslovljene svečke uslišujejo prošnje.

Susan Boyle je stopila iz anonimnosti leta 2009 po nastopu neodkritih talentov v televizijskem šovu "Britain's Got Talent". Njena interpretacija pesmi "I Dreamed a Dream" (Sanjala sem sanje) iz muzikala Nesrečniki je prevzela televizijsko občinstvo.

Prva albuma "I Dreamed a Dream" in "The Gift" sta se uvrstila na vrhove lestvic v več kot 30 državah. Album "The Gift" je bil nekaj dni po izidu že na vrhu britanske lestvice, kmalu pa tudi številka ena v ZDA. Leta 2011 je izdala še album "Someone To Watch Over Me".

Med drugim je Boylova zapela tudi nekdanjemu papežu Benediktu XVI. ob njegovem obisku Glasgowa leta 2010.