Svet

Ropar prosil za milost…

S.R.
1. 2. 2013, 10.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zločinsko življenje res ni za vse. Predvsem zato, ker morajo tatovi v današnjem času precej bolj previdno izbirati svoje tarče, saj jim v nasprotnem primeru trda prede.

To je na lastni koži izkusil tudi ropar iz Nemčije. Vse skupaj se je pripetilo v kraju Oldenburg v zvezni deželi Spodnja Saška v Nemčiji. 20-letni Robert B., delavec na bencinski črpalki je namreč lastnoročno preprečil rop. Še več, s kijem za bejzbol je roparja tepel, vse dokler slednji ni začel jokati.

32-letni zamaskirani ropar se je na bencinsko črpalko na ulici Nardoster vtihotapil ob 3:55 zjutraj, ko je Robert ravno pripravljal svež kruh za prodajo. Sprva je mislil, da je ropar le običajna stranka, ter da ima obraz prekrit zaradi mraza. A vse se je spremenilo, ko je moški izvlekel nož in zahteval denar.

Presenečeni Robert sprva sploh ni dojel kaj ropar zahteva od njega. Ker se ni dovolj hitro odzval, ga je ropar poskusil zadeti z nožem, a je zgrešil. Takrat se je Robert predramil in zgrabil nož za kruh, da bi se branil. Poleg tega je s gumbom zaprl vrata in sprožil alarm. Nato pa se je spomnil, da ima pri roki tudi kij za bejzbol.

Ko ga je ropar naslednjič napade, jih je sam dobil po glavi. Robert pa je po napadu povedal, da ni nič kaj dosti razmišljal, temveč je samo instinktivno reagiral. Po nekaj udarcih je ropar že začel krvaveti in jokati, nakar je začel Roberta prositi, naj ga izpusti, saj ima ''ženo in otroke''.

Takrat se je ubogega roparja Robert usmilil, ga začel tolažiti in mu celo podal papirnato brisačo za njegovo ureznino. Nesojeni ropar bo moral za rešetkami preživeti pet let, Robert pa je že nazaj na delovnem mestu. Njegov šef Heiko Lammers je za medije povedal, da je sicer ponosen na Roberta, a da je ''varnost njegovih uslužbencev na prvem mestu in je veliko bolj pomembna kot denar''.