Svet

Ukradli 20 kilogramski pozlačeni piškot

STA / S.R.
31. 1. 2013, 23.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred poslopjem znanega proizvajalca piškotov Bahlsen v nemškem Hannovru je izginil 20 kilogramov težak in 100 let star pozlačen piškot iz brona.

Odgovornost za nenavadno krajo, s še bolj nenavadno zahtevo pa je za tamkajšnji časnik prevzel moški, ki je sam sebe poimenoval Piškotna pošast. Zaenkrat še neznani tat od podjetja Bahlsen zahteva, da vsem otrokom v bolnišnicah v Hannovru podari maslene piškote. Ob tem je natančno zahteval, da mora podjetje podariti "navadne maslene piškote in ne tiste, ki so obliti s čokolado".

Ker je Bahlsen v zameno za informacije o kraji obljubil tudi 1000 evrov nagrade, je Piškotna pošast tudi zahtevala, da mora podjetje denar nakazati lokalnemu zavetišču za živali, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

V Bahlsnu, kjer so odločno zanikali, da bi šlo za njihovo lastno marketinško akcijo, so sicer ponudili, da bi 52.000 zavojev znanih piškotov Leibniz podarili 52 socialnim ustanovam, vendar se Piškotna pošast na to ponudbo še ni odzvala, poroča nemška tiskovna agencija dpa.