Svet

6-letnico umorili starši?

U.K.
30. 1. 2013, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pisatelj David Icke je v enem od svojih blogov zapisal, da je prepričan, da je otroško zvezdnico lepotnih tekmovanj, JonBenet Ramsey umoril njen oče.

JonBenet se je rodila 6. avgusta 1990 in ker je bila lepotna kraljica že njena mati, ter teta, je šla v te vode tudi JonBenet. Starša sta bila precej dolgo časa glavna osumljenca za njen umor, a tega za enkrat niso mogli dokazati. JonBenet je bila umorjena, ko je bila stara 6 let. Tekom svojega življenja je osvojila Little Miss Colorado, National Tiny Miss Beauty in Little Miss Christmas. A ozadja teh tekmovanj so bila precej okrutna. Tekmovanja so nekateri opisali opisali ko prodajo otrok velikim podjetjem. 

Na božič leta 1996 sta starša odkrila, da je deklica izginila in našla sporočilo, da je bila hčerka ugrabljena, zanjo pa so zahtevali 118.000 dolarjev odkupnine, kar je bila ista vsota kot jo je dobil njen oče kot bonus. Še isto popoldne so oče in dva prijatelja našli truplo deklice v hiši. Bila je zadušena, morilec/ka pa jo je udaril po glavi.

Eksperti za pisavo so sicer dejali, da je sporočilo o odkupnini najverjetneje napisala njena mati, a tega niso mogli dokončno dokazati. Tako so najprej verjeli, da je morilka mati. Leta 2006 je umor sicer priznal pedofilski učitelj, John Mark Karr, a se je kasneje izkazalo, da morilec ne more biti on.

Verjetno nikoli ne bomo vedeli zagotovo zakaj je morala deklica umreti na tako okruten način, a najbolj popularna teorija naj bi bila, da ni hotela več sodelovati na lepotnih tekmovanjih, starša pa sta jo zaradi tega mučila, med mučenjem pa je umrla.