Svet

Spet eksplozija v Zagrebu

STA
23. 1. 2013, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Trgu bana Josipa Jelačića v Zagrebu je zgodaj davi odjeknila manjša eksplozija, ki je povzročila gmotno škodo, poškodovanih pa ni bilo, je sporočila policija. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za močnejšo pirotehnično napravo, ki je eksplodirala tri metre severno od spomenika bana Jelačića.

Hrvaški mediji poročajo, da je bila v eksploziji poškodovana le ena od talnih plošč, ki prekrivajo osrednji trg v hrvaški prestolnici. Na Jelačićevem spomeniku in bližnjih lokalih ni škode. Tramvajski promet poteka brez zastojev.

Policija je kmalu po dogodku prišla na trg ter preiskuje okoliščine napada. Med drugim je od lastnikov lokalov zahtevala posnetke nadzornih kamer. Priče, večinoma varnostniki, so povedale, da so nekaj pred pol tretjo uro zjutraj slišali močno eksplozijo, videli pa naj ne bi nikogar.

Gre za tretjo eksplozijo v Zagrebu v dveh tednih. Prvi dve sta odjeknili v zahodnem delu mesta, na železniški progi in postajališču mestnega prometa. Za podtikanje eksplozivnih naprav je policija osumila in priprla 53-letnega Vojislava Blaževića, ki je bil v drugi eksploziji lažje ranjen.