Svet

Uganete, kaj je njen pravi poklic?

STA / S.R.
30. 12. 2012, 12.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kar desetina britanskih policistov poleg policijskega opravlja še kakšno drugo delo, kaže poročilo, objavljeno ob koncu leta.

To tudi razkriva, da se je v iztekajočem se letu število policistov, ki dodaten denar služijo s honorarno zaposlitvijo, glede na leto 2011 povečalo za 20 odstotkov.

Med bolj zanimivimi postranskimi poklici, ki jih opravljajo britanski policisti, so duhovnik, pogrebnik, smučarski učitelj in prodajalec sladoleda, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Najbolj zanimiva pa je zagotovo druga zaposlitev 37-letne Nicole Brooks, ki, zopet s privolitvijo nadrejenih o večerih in med vikendi poučuje ples ob drogu. Nadrejene je pri njenem rugem delu najbolj skrbelo, da ima Nicola kakršnokoli povezavo s spolno industrijo, a ko so se prepričali, da temu ni tako, so njeno zaposlitev odobrili. 

Največ policistov sicer dodatni denar služi s posredovanjem pri prodaji nepremičnin, precej jih je voznikov in športnih trenerjev ter tudi fotografov in glasbenikov, najdejo se tudi čarodeji in frizerji.

Britanski policisti si lahko najdejo dodatno zaposlitev, če za to dobijo soglasje svojih nadrejenih. Ti morajo pred izdajo dovoljenja oceniti, da ne bo prišlo do konflikta interesov in da delo, ki ga bo opravljal policist, ne bo škodovalo ugledu policije v javnosti.