Svet

Pod vlak ga je potisnila, ker je bil musliman

STA / S.R.
30. 12. 2012, 12.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V New Yorku so aretirali 31-letno žensko, ki je priznala, da je v četrtek zvečer nekega moškega potisnila pod vlak podzemne železnice.

Moški je umrl, tožilstvo pa je osumljenko obtožilo umora iz sovraštva, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Kot je pojasnila Erika Menendez, je 46-letno žrtev, priseljenca iz Indije Sunanda Sena, pod vlak potisnila iz sovraštva do muslimanov in hindujcev. Teh ne prenese vse od terorističnih napadov na ameriški World Trade Center 11. septembra 2001.

Menendezovo so aretirali po namigu nekega očividca, ki jo je prepoznal na ulici. Policija je namreč pred tem objavila posnetek nadzorne kamere podzemne železnice, na kateri je bil viden njen obraz. Če bo obsojena, ji grozi do 25 let zapora.

Umor moškega je močno razburil newyorško javnost, saj gre že za drugi primer v nekaj tednih, ko so nekoga v mestu potisnili pod vlak podzemne železnice. Prvi primer je bil zelo odmeven tudi zato, ker je časnik New York Post objavil fotografije moškega, tik preden ga je vlak zadel. Ob tem mu nihče ni pomagal, čeprav je vlak pripeljal komaj kakšno minuto po dejanju.

V primeru Sena je storilka sicer potrdila, da žrtve ni poznala. Priče so že prej policiji povedale, da med čakanjem na vlak storilka in žrtev nista imela nobenega stika, ko pa je vlak pripeljal na postajo, je ona vstala in ga potisnila na tire, nato pa pobegnila.