Svet

Letalo zasilno pristalo na polju, se prelomilo na pol in zagorelo

STA / S.R.
25. 12. 2012, 11.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Med zasilnim pristankom mjanmarskega letala, polnega tujih turistov, so danes umrle tri osebe, 11 je bilo ranjenih, so sporočile mjanmarske oblasti.

Letalo vrste Fokker-100 družbe Air Bagan je zasilno pristalo na polju, se prelomilo na pol in zagorelo. Letalo je treščilo ob tla nedaleč od letališča Heho v vzhodni zvezni državi Shan, ki je izhodišče za priljubljeno turistično točko, jezero Inle.

Med poskusom pristanka v gosti megli sta umrla 11-letni otrok in turistični vodič na letalu, na tleh pa je bil ubit tudi naključni motorist. Na letalu, ki je bilo na poti iz Yangona, je bilo sicer 63 potnikov, od tega 51 tujcev.

V bolnišnico so med drugim prepeljali dva Američana, dva Britanca in Korejca, so sporočili iz letalske družbe, kjer so nesrečo opisali kot "zasilni pristanek". Po podatkih francoskega veleposlaništva sta bila lažje poškodovana tudi dva francoska državljana.

Z mjanmarskega ministrstva za informiranje pa so sporočili, da je letalo zaradi slabega vremena pristalo na polju ob pristajalni stezi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.