Svet

Streljanje v Pensilvaniji, štirje mrtvi

S.R.
21. 12. 2012, 20.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

ZDA zopet pretresa nasilje. Tokrat je prišlo do streljanja ob podeželski cesti v Pensilvaniji. Zaenkrat so potrdili štiri žrtve, med njimi pa naj bi bil tudi strelec.

Novo streljanje se je zgodilo v okrožju Blair, regiji Frankstown Township v ameriški zvezdni državi Pensilvanija. Prizorišče zločina naj bi se razprostiralo na več kilometrih. Okrožni tožilec je v izjavi za javnost povedal, da so mrtvi trije moški in ena ženska. Identitete žrtev in strelca zaenkrat še niso razkrili, prav tako policija molči o morebitnem motivu.

V streljanju so bili sicer ranjeni tudi trije policisti. Enega je zadela, a ga je neprebojni jopič obvaroval pred hujšimi poškodbami, drugega je zadelo razbito steklo, tretji pa je z vozilom trčil v vozilo strelca.

Javna varnost naj sicer ne bi bila ogrožena, prav tako niso zaprli bližnjih šol. Do novega streljanja sicer prihaja le teden dni po tem, ko je v osnovni šoli Sandy Hook v Newtownu 20-letni Adam Lanza ubil 20 otrok in šest odraslih, pred pohodom ubil še lastno mater, na koncu pa sodil še sebi. 

Več informacij sledi…