Svet

Po rjuhah pobegnila skozi 15-centimetrsko okno

STA / S.R.
19. 12. 2012, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sredi Chicaga sta v torek iz edinega zapora v stolpnici v ZDA pobegnila bančna roparja, ki sta se uspela stlačiti skozi le 15 centimetrov široko in 180 centimetrov visoko okno in se po zvezanih rjuhah spustiti 20 nadstropij do tal.

Policija se je v lov za njima pognala z nekajurno zamudo, saj so šele po jutranji budnici ugotovili, da ju ni. V lov za 37-letnim Josephom Banksom in 38-letnim Kennethom Conleyjem se je pognala armada policistov s helikopterji, avtomobili, na konjih in s službenimi psi, vendar pa ju do večera še niso našli. Policija ju obravnava kot oborožena in nevarna, kar pomeni, da ju lahko ustrelijo.

Zaradi bega so v Chicagu zaprli številne šole, saj je spomin na petkov pokol osnovnošolskih otrok v Connecticutu še vedno zelo živ. Skrb vzbuja tudi dejstvo, da je Banks po obsodbi na dolgoletno zaporno kazen prejšnji teden zagrozil, da se bo maščeval.

Mlajši Banks je bil sicer uspešnejši ropar, saj je iz dveh bank odnesel 600.000 dolarjev. Starejši Conley je uspel medtem v neki banki ukrasti le štiri tisočake, preden so ga ujeli in zaprli v objekt, ki stoji sredi mesta in v katerem obtoženci čakajo na sojenje, obsojenci pa na premestitev v druge zapore.