Svet

Policija v Newtownu zaradi telefonske grožnje izpraznila cerkev

STA
17. 12. 2012, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti so v mestu Newtown v ZDA zaradi grožnje danes izpraznili katoliško cerkev, kjer so se zbrali žalujoči za žrtvami petkovega pokola v osnovni šoli Sandy Hook, v katerem je umrlo 20 otrok.

Policisti so zaradi telefonske grožnje izpraznili cerkev in pregledali sosednje hiše le nekaj ur pred obiskom ameriškega predsednika Baracka Obame.  đDuhovnik je po pričevanju udeležencev prekinil obred in vse udeležence prosil, naj zaradi grožnje zapustijo cerkev. Le nekaj trenutkov za tem so cerkev obkoli policisti, ki pa v cerkvi niso našli sumljivih predmetov. Kljub temu so po prejeti grožnji cerkev zaprli za javnost, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ameriški predsednik se je sicer odločil, da bo danes obiskal Newtown v zvezni državi Connecticut, kjer je 20-letni Adam Lanza v petek zjutraj ubil 27 ljudi, med njimi 20 otrok. Morilec se je pokončal sam, policija pa še ni razkrila motiva drugega največjega šolskega pokola v zgodovini ZDA. Žrtve morilskega pohoda, ki ga je Lanza začel z umorom lastne matere Nancy Lanza na njunem domu v Newportu in nadaljeval v osnovni šoli Sandy Hook, so bile stare od šest do 56 let.

Mesto Newtown so po petkovi tragediji zavzeli novinarji iz vsega sveta, v mestu potekajo številna bedenja in sožalne slovesnosti, prizadeti pa so dobili tudi strokovno pomoč.