Svet

Umrla je med reševanjem otrok

S.R.
15. 12. 2012, 18.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ena izmed šestih odraslih, ki so 14. decembra umrli v grozovitem strelskem pohodu v šoli Sandy Hook je tudi 27-letna Victoria Soto, ki se je žrtvovala za svoje učence.

Victoria, sicer učiteljica prvega razreda je imela pouk v učilnici poleg tiste, kje je izbruhnilo streljanje. Učiteljici, ki je šele ta mesec dopolnila 27 let je zelo hitro postalo jasno, kaj se dogaja, zato je hitro zbrala svoje učence (bilo naj bi jih 15 ali 16) in jih skrila, najverjetneje v stranišče ali v omare v razredu.

Ko je strelec, 20-letni Adam Lanza vstopil v učilnico in iskal še več ljudi, ki bi jih postrelil. A ker ni našel nikogar drugega, je ustrelil Victorio in se odpravil dalje. Victorijin bratranec, policist po poklicu, je medijem povedal, da je bila ''Vicki'', kot so jo klicali bližnji prekrasna oseba z ogromnim srcem, ki je vedno postavljala učence na prvo mesto. Na žalost jo je to na koncu stalo življenja. Njen bratranec želi še, da ljudje izvejo, da je bila prava junakinja in da je s svojim dejanjem rešila veliko mladih življenj.