Svet

Kako se je pa to zgodilo?

S.R.
7. 12. 2012, 12.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Še en precej preprost načrt pobega iz zapora, ki se je malce izjalovil. Eden izmed zapornikov je bil namreč malce preširok in se je zataknil v luknji v zidu.

Zapornik, ki se je zataknil v zidu je lahko le nemočno klical na pomoč. Rafael Valadão je v zaporu seveda malce preveč dvigoval uteži in si pridobil precej masivno telo, ki je bilo preveliko za v zidu. Ponesrečeni pobeg se je sicer zgodil v zaporu Ceres v Braziliji v ponedeljek, 3. decembra. 28-letni Rafael je sledil sojetniku skozi luknjo, ki so jo s kovinsko cevjo izkopali v celici, ki si jo sicer delijo štirje zaporniki.

Eden izmed manjših zapornikov se je uspel stlačiti skozi luknjo, Valadão, ki je malce bolj mišičast, pa se je zataknil. Med poskusom osvoboditve iz luknje si je nesrečni Rafael tudi zlomil rebro. Gasilec, poročnik Tiago Costa je za lokalni časopis povedla, da ima Rafael pač zelo močno konstitucijo in je poleg tega tudi zelo visok. Drugi zaporniki naj bi ga sicer poskušali potisniti skozi, a žal ni šlo. Od bolečin je Rafael začel tudi vpiti, kar so seveda zelo hitro slišali tudi pazniki.

Policist Alexandre Alvim je za lokalni časopis Jornal Populacional povedal, da so Valadãa sicer aretirali zaradi tatvine. Po tem, ko so gasilci dovolj povečali luknjo in osvobodili nesrečnega zapornika, so slednjega vrnili v celico, kjer so odkrili tudi kovček z oblekami, ki jih je Rafael spakiral pred pobegom. Lokalna policija poroča, da so bili poleg Rafaela v celici še trije zaporniki. Manjši zapornik ki je šel prvi skozi luknjo je sicer pobegnil in ga policija intenzivno išče.