Svet

Kate zapustila bolnišnico

STA
6. 12. 2012, 12.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Cambriška vojvodina je danes odšla iz bolnišnice v Londonu, kamor je bila sprejeta zaradi hudih slabosti med nosečnostjo.

Ob odhodu iz bolnišnice je bila nasmejana in sproščena, v roki je imela šopek rož, z njo pa je bil njen soprog, britanski princ William, poročajo tuje tiskovne agencije. Iz kraljeve palače so sporočili, da bo vojvodinja zdaj nekaj časa počivala v Kensingtonski palači. Za 30-letno Kate je to prva nosečnost, po uradnih podatkih pa je noseča manj kot 12 tednov.

V zasebni bolnišnici King Edward VII. so jo sprejeli v ponedeljek, ko so tudi javno objavili, da je noseča. William in Kate sta se poročila aprila lani v Londonu. Odtlej živita na severu Walesa, vendar se želita kmalu preseliti v Kensingtonsko palačo v britanski prestolnici.

30-letni Princ William je drugi v vrsti za britansko krono za svojim očetom princem Charlesom. Prvorojenec ali prvorojenka Williama in Kate bo tako imel oz. imela velike možnosti, da nekega dne prevzame monarhijo, saj bo v vrsti za prestol za svojim očetom.