Svet

Korejski voditelj Kim Jong Un sanjski moški vsake ženske?

STA / S.R.
28. 11. 2012, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Časopis kitajske Komunistične partije je v torek poročal, da je bil severnokorejski voditelj Kim Jong Un v ZDA izbran za najbolj seksi moškega na svetu za leto 2012.

Pri tem se je skliceval na poročanje ameriške spletne strani The Onion in očitno spregledal, da gre za satirično spletno stran in da je bila novica o Kimu čista šala.

Ljudski dnevnik je na svoji spletni strani v torek v angleškem in kitajskem jeziku objavil dvoodstavčno novico, ki jo je prekopiral s portala The Onion. Obenem je objavil foto galerijo 55 posnetkov Kim Jong Una, ki je vodenje Severne Koreje prevzel, potem ko je decembra lani umrl njegov oče Kim Jong Il.

Ob tem so v komunističnem dnevniku navedli, da je Kimu naslov najbolj seksi še živečega Zemljana za leto 2012 podelila "ameriška spletna stran The Onion". Da gre za izrazito satirično spletno stran, ki se večinoma norčuje iz najrazličnejših političnih dogajanj in politikov, ob tem pri dnevniku niso navedli.

Na Onionu so sicer v svoji novici glede Kim Jong Una med drugim zapisali, da predstavlja "s svojim uničujoče čednim, okroglim obrazom, deškim šarmom ter s svojo močno, krepko figuro uresničitev sanj vsake ženske". "Blagoslovljen z avro moči, ki prikriva njegovo nezmotljivo srčkano, ljubko stran," je še zapisal uredniški odbor Oniona ter Kimu med drugim pripisal "brezhiben okus za modo, šik kratko pričesko in slovit nasmešek".

Za povrh je Ljudski dnevnik povzel še citat domnevne urednice Oniona za področje mode in zabave Marisse Blake-Zweiber, da ima Kim "tisto tako redko sposobnost, da je istočasno nekako povsem očarljiv in istočasno tako mačo".

Kitajska je glavna zaveznica Severne Koreje, ki preko redne pomoči s hrano in gorivom ohranja pri življenju severnokorejsko gospodarstvo. Odvisnost Pjongjanga od Pekinga se je še povečalo po uvedbi mednarodnih sankcij proti Severni Koreji zaradi njenega jedrskega in raketnega programa, ob tem piše francoska tiskovna agencija AFP.