Na trgu je noč po poročanju nemške tiskovne agencije dpa preživelo nekaj sto protestnikov.

Mursi je v četrtek razglasil spremembe ustave, s katerimi si je podelil široka pooblastila, ki se bodo iztekla predvidoma sredi februarja, ko naj bi bila sprejeta nova egiptovska ustava. Nasprotniki mu očitajo, da je s tem postal diktator s še večjo močjo kot nekdanji avtoritarni predsednik Hosni Mubarak, ki je bil odstavljen po ljudski vstaji v začetku lanskega leta.

Na trgu Tahrir so se petek zbrali Mursijevi nasprotniki. Eden od predstavnikov mlade sekularne opozicije je povedal, da bodo protestirali, vse dokler ne bodo ukinjene spremembe, s katerimi je Mursi omejil pristojnosti pravosodja. Prav tako zahtevajo razpustitev ustavodajne skupščine, ki je pristojna za oblikovanje nove ustave in v kateri prevladujejo islamisti, saj "ne predstavlja celotnega egiptovskega naroda".

Protesti liberalnih in sekularnih organizacij so potekali tudi v drugih egiptovskih mestih, med drugim v Aleksandriji, Suezu, Port Saidu in Ismailiji. Med najhujšimi protesti, odkar je Mursi prišel na oblast, so se nasprotniki predsednika spoprijeli z njegovimi podporniki in zažgali več uradov Muslimanske bratovščine. Po vsej državi, ki postaja vse bolj razdeljena, je bilo v nasilju poškodovanih okoli 100 ljudi.