Svet

V New Yorku prijeli serijskega morilca

STA / S.R.
22. 11. 2012, 08.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Newyorški trgovci bližnjevzhodnega videza si bodo v prihodnjih dneh precej oddahnili, saj so policisti v sredo aretirali najverjetnejšega množičnega morilca, ki je julija, avgusta in pretekli petek v Brooklynu ubil tri lastnike trgovin.

V petek je bil v svoji trgovini z oblačili v Brooklynu ubit iranski Jud Rahmatollah Vahidipour. Policija je odkrila, da je bil ustreljen iz istega orožja kot prvi dve žrtvi.

Julija jo je skupil egiptovski musliman Mohamed Gebeli, avgusta pa egiptovski Jud Isaac Kadare. Oba sta bila lastnika trgovin v Brooklynu in v času zločina tako kot tretja žrtev sama v trgovini brez varnostnih kamer.

Morilec je prvi dve žrtvi oropal, vsa tri trupla pa je po umoru zakril z oblekami in drugimi predmeti, da jih ne bi prehitro odkrili. Kamer v trgovinah ni bilo, vendar pa je kamera na ulici po zadnjem umoru posnela štiri osebe, ki so bežale s kraja dogodka. Najbolj sumljiv je bil plešast in brkat moški srednjih let v dolgem plašču in s črno torbo v roki.

Šlo naj bi za potujočega trgovca z oblačili s Staten Islanda. Policija je med hišno preiskavo odkrila torbo, v kateri je bila predelana puška istega kalibra kot naboji, s katerimi so bile ustreljene žrtve. V torbi so bili tudi črne rokavice, dva krvava noža in temne ženske najlonske nogavice. Moškega so aretirali, podrobnosti o njem ali o motivu za umore pa policija še ni objavila.