Svet

Lutkar iz Sezamove ulice odstopil zaradi obtožb o spolnih odnosih z mladoletnikom

STA / S.R.
21. 11. 2012, 08.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Lutkar za popularnim karakterjem Sezamove ulice Elmo, 52-letni Kevin Clash se je v torek umaknil z delovnega mesta zaradi obtožb, da je imel spolne odnose z mladoletnikom.

Clash je sporočil, da se želi z obtožbami spopasti zasebno. Podjetje Sezamova delavnica, ki producira znano otroško oddajo, je sporočilo, da obtožbe odvračajo pozornost z osnovnega poslanstva oddaje, kar je pomoč otrokom, da pridejo do svojega najvišjega potenciala z medijskim izobraževanjem. "Kevin nam je pri tem pomagal 28 let in niti on ne želi odvračanja pozornosti," je sporočilo podjetje.

Neimenovani moški je že pretekli teden obtožil Clasha, da sta imela pred leti spolne odnose, ko je bil sam star šele 16 let. Clash je obtožbe odločno zavrnil in zatrdil, da je imel fant takrat že 17 let, kar je omenjeni fant kasneje tudi priznal in odstopil od obtožbe.

Nato pa se je pojavil novi tožnik. Spletna stran TMZ poroča, da Cecil Singleton trdi, da sta imela s Clashem spolne odnose, ko je bil še premlad, da bi lahko dal soglasje. Clash je sporočil, da po treh desetletjih dela odhaja s težkim srcem, vendar se želi s temi obtožbami soočiti zasebno.

Elmo je že drugi karakter Sezamove ulice, ki se je znašel v novicah. Pred volitvami je bil to "Big Bird" (Veliki ptič), ki ga je na soočenju predsedniških kandidatov omenil republikanec Mitt Romney. Dejal je, da mu je sicer všeč, vendar pa bo na položaju predsednika kljub temu ukinil zvezno proračunsko financiranje televizije PBS, ki predvaja tudi Sezamovo ulico.

Na srečo PBS in oddaje, ki vse od leta 1969 otroke uči številke in črke, je na volitvah zmagal demokrat Barack Obama. Sezamova ulica pa bo morala sedaj najti drugega Elma.

Kevin Clash je v svoji karieri osvojil številne televizijske nagrade emmy, lani pa je bil glavni predmet obravnave dokumentarnega filma "Biti Elmo", ki je osvojil nagrado žirije na filmskem festivalu Sundance.